Všechny hospodyňky sní o tom, že by mělo být měkké, neztmavnout, nerozvařit se a dobře držet tvar i náplň.
Najít ideální recept na těsto na knedlíky je velké štěstí. Všechny hospodyňky sní o tom, že by mělo být měkké, netmavé, nerozvařené a mělo by dobře držet tvar i náplň. Kulinářská blogerka Valentina Kushch ukázala a prozradila svůj recept na dokonalé těsto a také ukázala dva způsoby, jak knedlíky krásně udělat.
Dokonalé těsto na knedlíky
Složení: 1:
- mouka – 3 šálky;
- vroucí voda – 1 šálek;
- špetka soli;
- vejce – 1 ks;
- rostlinný olej – 30 g.
Příprava:
- Smíchejte mouku se solí, rostlinným olejem a vejcem, vše dobře promíchejte. Poté přilijte vroucí vodu a promíchejte lžící. Mějte na paměti, že hmota se vyklopí horká. Když těsto trochu vychladne, prohněťte ho rukama. Mělo by být měkké a pružné. V průběhu hnětení může být potřeba trochu přidat mouku. Hlavní je, aby se nezadělávalo.
- Hotové těsto nechte asi 15 minut „odpočívat“ přikryté utěrkou.
- Poté těsto rozválejte, skleničkou vykrájejte kolečka, umístěte libovolnou náplň a uzavřete, jak je ukázáno ve videu. Pokud použijete špejli, namočte její spodní část do mouky, aby se nelepila na těsto, a přitáhněte ji k sobě.
- Knedlíky vařte v osolené vodě, dokud nejsou hotové.