Lehký tuňákový salát: pestrý recept

Tuňákový salát je dokonalou rovnováhou mezi zdravým a chutným.

Tuňákové saláty jsou výhrou, když chcete něco rychlého, lehkého a zároveň výživného. Jsou skvělé k obědu, lehké večeři nebo i na oslavu.

V tomto salátu se snoubí křehká svěžest zeleniny, jemnost tuňáka a pikantní krémová zálivka. Navíc ho snadno přizpůsobíte svým chutím: můžete přidat vejce natvrdo, avokádo nebo fazole pro vydatnější variantu. Na stránce katherine.nari vyprávěla o vyváženém receptu tohoto salátu a podělila se také o tipy, jak si ho připravit zdravě a zajímavě.

Recept

Složení

  • Salátová směs 1-2 hrsti
  • Konzervovaná kukuřice 80-100 g
  • Čerstvá okurka 1ks.
  • Tuňák ve vlastní šťávě nebo oleji 100g
  • Cherry rajčata 5-6 ks.
  • Malá červená cibule ¼ ks.

Dresink

  • Hustý přírodní jogurt 3 polévkové lžíce. l
  • Lehká majonéza 1 polévková lžíce
  • Americká hořčice 1 lžička
  • Sůl
  • Černý pepř

Příprava

  1. Salát, okurku, rajčata a kukuřici důkladně opláchněte.
  2. Salát natrhejte nebo nakrájejte rukama, okurku nakrájejte na půlkolečka a rajčata na poloviny. Cibuli – podle chuti nakrájejte najemno nebo na kostičky.
  3. Připravte si tuňáka. Z konzervy slijte tekutinu. Pokud je tuňák ve vlastní šťávě, lehce ho pokapejte olivovým olejem, abyste ho ochutili.
  4. V malé misce smíchejte jogurt, majonézu, hořčici, sůl a pepř. Pokud chcete omáčku odlehčit, přidejte pár kapek citronové šťávy.
  5. Ve velké míse smíchejte všechnu zeleninu, přidejte tuňáka, zalijte zálivkou a jemně promíchejte.
  6. Salát je nejlepší podávat čerstvý, když je zelenina ještě křupavá a zálivka nestačila odkapat na dno.

Tipy

  • Místo kukuřice můžete použít vařené fazole nebo cizrnu – salát bude výživnější.
  • Pokud chcete více zdravých tuků, přidejte několik plátků avokáda.
  • Pokud nejíte majonézu – stačí použít jogurt a přidat trochu olivové a citronové šťávy.

Tuňákový salát je dokonalou rovnováhou mezi zdravým a chutným. Díky lehké zálivce a čerstvým surovinám se hodí nejen na každodenní jídelníček, ale může být i součástí slavnostní hostiny nebo pikniku. A pokud chcete pokrmu dodat vizuální krásu, podávejte ho na velkém talíři a navrch posypte zelení, sezamovými nebo dýňovými semínky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč