Tuto aromatickou polévku s velkou chutí jedí i děti.
Lehká a chutná polévka s vermicelli je ideální volbou oběda pro celou rodinu. Tento pokrm si oblíbí téměř každý. Navíc se snadno připravuje z levných surovin. A recept můžete doplnit podle své chuti. Doporučujeme uvařit klasickou polévku s přidáním tajné přísady. Vyjde vám tak chutná, že si i vybíravé děti řeknou o další.
Kuřecí polévka s vermicelli
Do polévky můžete přidat obě části ptáka s kostmi a filé. V prvním případě bude pokrm chuťově výraznější, ale kaloričtější.
Složení: 1:
- kuřecí maso – 400 g;
- cibule – 1 ks;
- mrkev – 1 ks;
- brambory – 3 ks;
- vermicelli – 50 g;
- vejce – 1 ks;
- slunečnicový olej – 1 litr;
- bobkový list – 1 ks;
- sůl, pepř, koření;
- bylinky podle chuti.
Příprava:
- Maso nakrájejte na porce a vložte do hrnce s vodou a bobkovým listem. Přiveďte k varu a po 5-10 minutách vaření slijte pěnu. Oloupejte a nakrájejte brambory, přidejte je do hrnce a vše společně vařte dalších 15 minut.
- Cibuli a mrkev nakrájejte na malé kostičky. Smažte je na rozpáleném oleji, dokud nezměknou (5-7 minut). Přidejte a smažte dalších 5 minut.
- Tajnou ingrediencí tohoto receptu je vejce. Šlehejte ho, dokud není homogenní. Když jsou brambory již hotové, vlijte vejce tenkým pramínkem do pánve za stálého míchání vody. Vznikne vám světlý vaječný „pavouk“.
- Hotovou kuřecí polévku s vermikulí osolíme, opepříme a okořeníme oblíbeným kořením, přidáme nasekané bylinky.