Uspokojí hlad, dodá sílu a může zdobit nejen každodenní jídelníček, ale i sváteční stůl.
Rychlý a chutný salát s jazykem, okurkami a hráškem je nenáročný pokrm jak na přípravu, tak na tělo. Dobře zasytí hlad, dodá sílu a může zdobit nejen každodenní jídelníček, ale i sváteční stůl. O osvědčený recept na tento salát se podělila kulinářská blogerka Kateřina Movčanová.
Salát s jazykem, okurkou a zeleným hráškem
Složení: 1:
- vařený a očištěný vepřový jazyk – 300 g;
- čerstvé okurky – 3 ks;
- konzervovaný hrášek – 300 g;
- jablečný ocet – 0,5 lžíce. l;
- cukr – 0,5 lžičky;
- teplá voda – 150 ml;
- sůl a pepř podle chuti;
- majonéza – 3 polévkové lžíce.
Příprava:
- Nejprve je nutné cibuli naložit. K tomu ji nakrájejte na tenká půlkolečka, vložte do mísy, přidejte cukr, ocet a vodu. Promícháme a necháme marinovat, zatímco všechny ostatní ingredience nakrájíme.
- Okurku nakrájejte na stébla. Pokud chcete, můžete okurku oloupat. Stejným způsobem nakrájejte i jazyk.
- Všechny produkty vložte do hluboké mísy, přidejte hrášek, z něhož jste předtím vypustili všechnu tekutinu, a nakládanou cibuli. Osolíme podle chuti, přidáme pepř a majonézu. Salát dobře promíchejte a podávejte.
- Pokud chcete, aby pokrm získal na chuti, nechte ho chvíli v lednici.