Oblíbené: recept na salát s jazykem, hráškem a okurkami

Uspokojí hlad, dodá sílu a může zdobit nejen každodenní jídelníček, ale i sváteční stůl.

Rychlý a chutný salát s jazykem, okurkami a hráškem je nenáročný pokrm jak na přípravu, tak na tělo. Dobře zasytí hlad, dodá sílu a může zdobit nejen každodenní jídelníček, ale i sváteční stůl. O osvědčený recept na tento salát se podělila kulinářská blogerka Kateřina Movčanová.

Salát s jazykem, okurkou a zeleným hráškem

Složení: 1:

  • vařený a očištěný vepřový jazyk – 300 g;
  • čerstvé okurky – 3 ks;
  • konzervovaný hrášek – 300 g;
  • jablečný ocet – 0,5 lžíce. l;
  • cukr – 0,5 lžičky;
  • teplá voda – 150 ml;
  • sůl a pepř podle chuti;
  • majonéza – 3 polévkové lžíce.

Příprava:

  1. Nejprve je nutné cibuli naložit. K tomu ji nakrájejte na tenká půlkolečka, vložte do mísy, přidejte cukr, ocet a vodu. Promícháme a necháme marinovat, zatímco všechny ostatní ingredience nakrájíme.
  2. Okurku nakrájejte na stébla. Pokud chcete, můžete okurku oloupat. Stejným způsobem nakrájejte i jazyk.
  3. Všechny produkty vložte do hluboké mísy, přidejte hrášek, z něhož jste předtím vypustili všechnu tekutinu, a nakládanou cibuli. Osolíme podle chuti, přidáme pepř a majonézu. Salát dobře promíchejte a podávejte.
  4. Pokud chcete, aby pokrm získal na chuti, nechte ho chvíli v lednici.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč