Přidejte k pohance jeden produkt a pokrm bude jako z michelinské restaurace.

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud vám pohanková kaše nechutná, je pravděpodobné, že jste ji jen nepřipravili s jednou tajnou ingrediencí.

Pohanka není jen pokrm, který si uvaříte, když nemáte co jiného jíst, ale skutečný zdroj prospěšných látek pro vaše srdce, nervový systém a zdravou pokožku. Díky její specialitě ji lze servírovat tak znamenitě, že nadchne i michelinské kuchaře.

Pokud vám pohanková kaše nechutná, je pravděpodobné, že jste ji jen neuvařili s jednou tajnou přísadou. Pohanka není jen pokrm, ale skutečná nutnost pro ty, kteří si chtějí udržet štíhlou postavu, být sytí a naplnit tělo cennými živinami.

Pohanku byste měli zařadit do svého jídelníčku především kvůli jejímu bohatství na železo, hořčík a vitaminy skupiny B – látky, které podporují zdraví srdce, nervového systému a kůže. Místo užívání hořčíku a vitamínů ve formě tablet stačí jíst pohankovou kaši pravidelně, alespoň dvakrát až třikrát týdně.

Kromě toho je pohanka vynikajícím zdrojem bílkovin a vlákniny, které nahradí maso a zajistí pocit sytosti na dlouhou dobu. Pokud se po těstovinách může hlad vrátit po půl hodině, po pohance se budete cítit sytí až do oběda.

Reklama
Pokud vás výhody pohanky ještě nepřesvědčily, abyste ji zařadili do svého jídelníčku, zkuste se na ni podívat z jiného úhlu – jak neuvěřitelně chutná v kombinaci s konzervovaným tuňákem. Tuto jednoduchou, ale výtečnou chuť, kterou najdete v každém obchodě, zatím objevil jen málokdo z Ukrajinců.

Nečekaně právě kombinace pohanky a tuňáka vytváří skutečný gastronomický ohňostroj. Tuňáka můžete jednoduše přidat navrch nebo ho důkladně promíchat s kaší a pro jasnost přidat trochu citronové šťávy – a získáte pokrm hodný michelinských restaurací.

Pohanka se skvěle hodí nejen k tuňákovi, ale také k červené rybě, čerstvým okurkám nebo i méně zdravým uzeninám.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč