Podávejte s čerstvou zeleninou, bylinkami nebo s libovolnou omáčkou.
Klasický štrúdl se obvykle připravuje s ovocnou náplní, ale použijte i verzi hotového štrúdlového těsta s nesladkou náplní.
Obsahuje kuřecí maso, aromatické houby a křupavé listové těsto. Podávejte s čerstvou zeleninou, bylinkami nebo libovolnou omáčkou.
Recept
Složení:
- Listové těsto bez droždí 500 g
- kuřecí řízky 400 g
- žampiony 200 g
- tvrdý sýr 100 g
- zakysaná smetana 60 g
- žloutek 1 ks
- cibule 1 ks.
- česnek 2 stroužky
- mletý černý pepř
- sůl
- rostlinný olej
- sezam
Příprava:
- Těsto rozmrazte v chladničce.
- Kuřecí řízky vařte v osolené vodě 20 minut od bodu varu. Vychladíme a nakrájíme na malé kostičky.
- Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nadrobno.
- Žampiony opláchněte a nakrájejte na středně velké kousky.
- Na pánvi s rostlinným olejem osmahněte cibuli a česnek do měkka, přidejte houby a osmahněte je dozlatova.
- Do mísy vložíme kuřecí řízky, houby, sýr, promícháme, přidáme zakysanou smetanu, mletý černý pepř, osolíme a znovu promícháme.
- Žloutek rozšleháme se lžičkou vody.
- Těsto tence rozválejte a položte na plech vyložený pergamenem na pečení.
- Na těsto rozetřete rovnoměrnou vrstvu náplně, která nesmí sahat až k okraji, srolujte do rolády a okraje utěsněte.
- Na horní straně rolády opatrně udělejte malé zářezy.
- Potřete žloutkem a posypte sezamovými semínky.
- Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 30-35 minut.