Jak připravit závin z listového těsta s kuřecími houbami a sýrem

Podávejte s čerstvou zeleninou, bylinkami nebo s libovolnou omáčkou.

Klasický štrúdl se obvykle připravuje s ovocnou náplní, ale použijte i verzi hotového štrúdlového těsta s nesladkou náplní.

Obsahuje kuřecí maso, aromatické houby a křupavé listové těsto. Podávejte s čerstvou zeleninou, bylinkami nebo libovolnou omáčkou.

Recept

Složení:

  • Listové těsto bez droždí 500 g
  • kuřecí řízky 400 g
  • žampiony 200 g
  • tvrdý sýr 100 g
  • zakysaná smetana 60 g
  • žloutek 1 ks
  • cibule 1 ks.
  • česnek 2 stroužky
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • rostlinný olej
  • sezam

Příprava:

  1. Těsto rozmrazte v chladničce.
  2. Kuřecí řízky vařte v osolené vodě 20 minut od bodu varu. Vychladíme a nakrájíme na malé kostičky.
  3. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nadrobno.
  4. Žampiony opláchněte a nakrájejte na středně velké kousky.
  5. Na pánvi s rostlinným olejem osmahněte cibuli a česnek do měkka, přidejte houby a osmahněte je dozlatova.
  6. Do mísy vložíme kuřecí řízky, houby, sýr, promícháme, přidáme zakysanou smetanu, mletý černý pepř, osolíme a znovu promícháme.
  7. Žloutek rozšleháme se lžičkou vody.
  8. Těsto tence rozválejte a položte na plech vyložený pergamenem na pečení.
  9. Na těsto rozetřete rovnoměrnou vrstvu náplně, která nesmí sahat až k okraji, srolujte do rolády a okraje utěsněte.
  10. Na horní straně rolády opatrně udělejte malé zářezy.
  11. Potřete žloutkem a posypte sezamovými semínky.
  12. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 30-35 minut.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč