Testy ukázaly, že tato chuť je co nejblíže originálu.
Řetězec rychlého občerstvení Kentucky Fried Chicken (KFC) dlouho pečlivě střežil svůj recept na kuřecí těsto, které bylo jedinečně ochuceno směsí koření, kterou nikdo jiný nedokázal obnovit. V roce 2016 však reportér listu Chicago Tribune vyzpovídal Joea Ledingtona, synovce zakladatele řetězce KFC plukovníka Sanderse. Ledington zveřejnil prastarý recept, který podle něj představoval tajnou směs.
Podle serveru TastingTable společnost KFC nikdy oficiálně nepotvrdila pravdivost tohoto receptu, ale chuťové testy ukazují, že je dost podobný.
Obsahuje 11 druhů koření: sůl, černý pepř, bazalku, oregano, tymián, sušenou hořčici, papriku, celerovou sůl, česnek a také velkou dávku bílého pepře a trochu sušeného zázvoru, které se běžně používají v čínské kuchyni.
Nyní, když máte celý seznam koření, je čas připravit dokonalé těstíčko na smažené kuře, přičemž je důležité nezapomenout na další přísadu pro zvýraznění chuti – glutaman sodný. Mnozí se domnívají, že ho používá i KFC, ačkoli nebyl součástí ručně psaného receptu.To je však jen polovina cesty – druhá polovina tajemství je v samotném způsobu vaření.
Společnost KFC připravuje svá smažená kuřata metodou zvanou „smažení pod tlakem“, díky níž je kuře mimořádně křupavé. V domácích podmínkách však existuje k této metodě alternativa. TastingTable doporučuje kuře před smažením uvařit, aby bylo na povrchu křupavé, ale uvnitř šťavnaté a vlhké.
Doporučuje se také kuře před přípravou marinovat, nejlépe přes noc.