Brambory ve strouhance: recept na originální přílohu

Brambory by měly mít nejlépe podlouhlý tvar a stejnou velikost.

Pokrm je velmi chutný a vypadá velmi lákavě. Je to skutečný objev pro všechny milovníky brambor.

Recept

Složení:

  • brambory 5 ks
  • strouhanka 4 lžíce l.
  • rostlinný olej 3 polévkové lžíce.
  • bramborové koření 1 lžička.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Podávejte jako předkrm nebo přílohu k masu či rybě. Brambory jsou uvnitř měkké a s aromatickou křupavou kůrkou.
  2. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Vložte je do mísy, přidejte rostlinný olej, bramborové koření, mletý černý pepř, sůl a strouhanku.
  4. Dobře promíchejte.
  5. Položte na plech vyložený pergamenem na pečení v jedné vrstvě.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 25-30 minut.

Brambory by měly mít nejlépe podlouhlý tvar a stejnou velikost.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč