Pufované lívance na kefíru: jednoduchý recept pro všechny příležitosti

Foto: z otevřených zdrojů

Lze je podávat s marmeládou, zakysanou smetanou nebo kondenzovaným mlékem a v každé variantě jsou hotové během několika minut.

Palačinky jsou pokrm, který se připravuje velmi snadno a rychle a hodí se jak k snídani, tak na celý den. Lze je podávat s marmeládou, zakysanou smetanou nebo kondenzovaným mlékem a v každé variantě se rozleží během několika minut. Kuchařská blogerka Kateřina Movčanová se podělila o svůj osvědčený recept na lívance.

Lívance z nadýchaného kefíru

Složení: 1:

  • Kefír – 300-350 ml;
  • vejce – 1 ks;
  • mouka – 230 g;
  • cukr – 2 polévkové lžíce;
  • špetka soli;
  • jedlá soda – 1 lžička (bez sklíčka);
  • rostlinný olej – 2 lžíce (+ na smažení).

Příprava: Na oleji se připravují tři druhy zeleniny, které se používají na přípravu pokrmů:

  1. V míse smíchejte kefír, vejce, sůl a cukr. Přidejte mouku a promíchejte. V této fázi zhodnoťte konzistenci těsta a v případě potřeby přidejte více kefíru.
  2. Přidejte jedlou sodu a rostlinný olej a promíchejte. Konzistence těsta by měla být jako hustá domácí zakysaná smetana.
  3. Těsto nechte 10-15 minut odležet. Déle se nesmí míchat.
  4. Rozpalte pánev a nalijte do ní malé množství oleje. Lžící vyklopíme lívance po 1 lžíci. Před nabíráním těsta namočte lžíci do vody, aby se těsto nelepilo na lžíci.
  5. Lívance smažte na středním ohni. To je důležité. Nechcete, aby byl žár příliš vysoký, protože by se vršky připálily a vnitřek těsta by se nepropekl. Lívance smažte, dokud nebudou z obou stran zlatavé.
  6. Po usmažení je můžete položit na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný tuk.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč