Bez grilu: Jak připravit lahodný kebab v troubě

Chutný kebab si můžete připravit, aniž byste museli chodit ven.

Venku je deštivé a větrné počasí, které grilování a rožnění kebabu ve společnosti přátel nepřeje. Chutný kebab si však můžete připravit, aniž byste museli chodit ven. Kulinářská blogerka Yulia Simonchuk nám poradí, jak připravit lahodný pokrm v troubě.

Šašlik v troubě se speciální marinádou

Složení: 1:

  • vepřové maso (gammon) – 1,5 kg;
  • cibule – 4-5 ks;
  • sójová omáčka – 100 ml;
  • omáčka ajika – 2 polévkové lžíce (plná);
  • sůl – 1 lžička;
  • koření podle potřeby.

Příprava:

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte na tenká půlkolečka, osolte a rukama prohněťte, aby pustila šťávu. Přidáme k ní maso nakrájené na střední kousky, omáčku adžika a sójovou omáčku. Promícháme a podle potřeby dochutíme.
  2. Maso pošlete marinovat do lednice alespoň na několik hodin, nebo ještě lépe přes noc.
  3. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  4. Maso bez cibule navlékněte na špejle, které předtím namočte (špejle) na 30 minut do vody. Kebaby položíme na libovolnou formu a pošleme do trouby asi na 30 minut, přičemž během pečení kebaby otáčíme.
  5. Maso podávejte s cibulí, bylinkami a adžikou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč