Foto: z otevřených zdrojů
Pokud máte chuť na něco originálního a zdravého, tento salát je pro vás.
Dokonalá kombinace pečené červené řepy, mozzarelly, šťavnaté rukoly se zálivkou z olivového oleje, medu a vinného octa vám zajistí lehký a nízkokalorický salát.
Recept
Složení:
- červená řepa – 1 ks;
- Sýr mozzarella (kuličky) – 100 g;
- rukola – 100 gr;
- sezamová semínka – 1 polévková lžíce.
Na zálivku:
- olivový olej – 2 polévkové lžíce;
- med – 1 polévková lžíce;
- vinný ocet – 2 polévkové lžíce;
- mletý černý pepř;
- sůl.
Příprava:
- Na zálivku smíchejte olivový olej, med, vinný ocet, mletý černý pepř a sůl.
- Červenou řepu omyjte, osušte papírovou utěrkou a zabalte do fólie.
- Pošlete do trouby předehřáté na 200 °C na 50 minut. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí.
- Vychladíme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přelijeme dresinkem a necháme 15 minut odležet.
- Rukolu opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Rukolu položte na servírovací talíř, lehce ji urovnejte a poté na ni položte kuličky červené řepy a mozzarelly. Navrch dejte trochu zbylého dresinku z červené řepy a posypte sezamovými semínky.
Tipy:
- Červenou řepu lze vařit.
- Místo vinného octa lze použít jablečný ocet.
- Pokrm připravte před podáváním, protože červená řepa sýr obarví.