Chuť dětství: recept na tvarohový kastrol s jednoduchými přísadami

Foto: z otevřených zdrojů

Navíc si ho snadno a rychle připravíte doma.

Chutný, křehký a chutný tvarohový nákyp nikdy neztratí svou oblibu. A není divu, protože je ideální volbou k snídani nebo obědu. Navíc se dá snadno a rychle připravit doma. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na YouTube kanál známé foodblogerky Lilie Zvit.

Recept

Ingredience na formu o průměru 20/30 cm:

  • tvaroh – 700 g
  • cukr – 150 g
  • kukuřičný škrob – 50 g
  • vejce – 5 ks
  • zakysaná smetana – 200 g
  • vanilkový cukr – 10 g
  • špetka soli

Pro vymazání formy:

  • máslo – 20 g
  • krupice – 1,5 polévkové lžíce

Příprava

  1. Nejprve tvaroh rozšleháme mixérem, poté přidáme žloutky, sůl, cukr, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Opět vše vyšleháme mixérem do homogenní svěží hmoty.
  2. Nakonec je třeba do hmoty přidat škrob a vše znovu rozmixovat. Odděleně vyšleháme bílky a přidáme je do tvarohové směsi.
  3. Formu na pečení je vhodné vymazat olejem a vysypat krupicí, ale není to nutné. Směs nalijeme do formy, urovnáme a pečeme při 180 stupních 50 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč