Foto: z otevřených zdrojů
Navíc si ho snadno a rychle připravíte doma.
Chutný, křehký a chutný tvarohový nákyp nikdy neztratí svou oblibu. A není divu, protože je ideální volbou k snídani nebo obědu. Navíc se dá snadno a rychle připravit doma. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na YouTube kanál známé foodblogerky Lilie Zvit.
Recept
Ingredience na formu o průměru 20/30 cm:
- tvaroh – 700 g
- cukr – 150 g
- kukuřičný škrob – 50 g
- vejce – 5 ks
- zakysaná smetana – 200 g
- vanilkový cukr – 10 g
- špetka soli
Pro vymazání formy:
- máslo – 20 g
- krupice – 1,5 polévkové lžíce
Příprava
- Nejprve tvaroh rozšleháme mixérem, poté přidáme žloutky, sůl, cukr, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Opět vše vyšleháme mixérem do homogenní svěží hmoty.
- Nakonec je třeba do hmoty přidat škrob a vše znovu rozmixovat. Odděleně vyšleháme bílky a přidáme je do tvarohové směsi.
- Formu na pečení je vhodné vymazat olejem a vysypat krupicí, ale není to nutné. Směs nalijeme do formy, urovnáme a pečeme při 180 stupních 50 minut.