„Dětem to opravdu chutná“: slavný kuchař se podělil o recept na banánovo-čokoládové muffiny

Foto: z otevřených zdrojů

Takové lahodné pochoutky jsou na víkend jako stvořené.

Banánový chléb byl vždy skvělou volbou pro využití přezrálého ovoce, ale banánové a čokoládové muffiny od známé spisovatelky Mary Berry by mohly být vaší novou oblíbenou pochoutkou. The Mirror píše, že.

„Banán a čokoláda je skvělá kombinace a tyto muffiny v americkém stylu jsou oblíbené u dětí. Navíc jsou velmi snadné na přípravu,“ uvedla kuchařka.

Recept

Složení pro 12 porcí:

  • 2 zralé banány rozmačkané vidličkou;
  • 250 g extra panenské mouky;
  • 175 g světlého cukru muscavado;
  • jedna plechovka přírodního jogurtu (cca 150 g);
  • 100 g studeného másla z lednice;
  • 100 g kousků hořké čokolády;
  • 2 velká vejce;
  • 2 lžíce mléka;
  • 1 lžička kvásku.

Budete také potřebovat 12 forem na muffiny a velkou mísu na míchání.

Příprava

  1. Všechny produkty kromě čokoládových lupínků smíchejte dohromady, až vznikne homogenní hmota.
  2. Poté opatrně přidejte čokoládové lupínky. Těsto rovnoměrně rozetřete do forem na muffiny a vložte je do trouby.
  3. Pečte asi 25-30 minut, dokud muffiny nezezlátnou.
  4. Poté vyjměte plech s muffiny z trouby a nechte je vychladnout. Po úplném vychladnutí budou vaše banánové čokoládové muffiny připravené ke konzumaci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč