Foto: z otevřených zdrojů
Takové lahodné pochoutky jsou na víkend jako stvořené.
Banánový chléb byl vždy skvělou volbou pro využití přezrálého ovoce, ale banánové a čokoládové muffiny od známé spisovatelky Mary Berry by mohly být vaší novou oblíbenou pochoutkou. The Mirror píše, že.
„Banán a čokoláda je skvělá kombinace a tyto muffiny v americkém stylu jsou oblíbené u dětí. Navíc jsou velmi snadné na přípravu,“ uvedla kuchařka.
Recept
Složení pro 12 porcí:
- 2 zralé banány rozmačkané vidličkou;
- 250 g extra panenské mouky;
- 175 g světlého cukru muscavado;
- jedna plechovka přírodního jogurtu (cca 150 g);
- 100 g studeného másla z lednice;
- 100 g kousků hořké čokolády;
- 2 velká vejce;
- 2 lžíce mléka;
- 1 lžička kvásku.
Budete také potřebovat 12 forem na muffiny a velkou mísu na míchání.
Příprava
- Všechny produkty kromě čokoládových lupínků smíchejte dohromady, až vznikne homogenní hmota.
- Poté opatrně přidejte čokoládové lupínky. Těsto rovnoměrně rozetřete do forem na muffiny a vložte je do trouby.
- Pečte asi 25-30 minut, dokud muffiny nezezlátnou.
- Poté vyjměte plech s muffiny z trouby a nechte je vychladnout. Po úplném vychladnutí budou vaše banánové čokoládové muffiny připravené ke konzumaci.