Cenově výhodný pudinkový koláč, který si můžete připravit, když máte prázdnou ledničku

Recept je snadný, zvládne ho každý

Recept na lahodný superúsporný koláč bez vajec a mléka, který nevyžaduje mnoho času, mixér, píše TSN.ua.

Koláč je velmi levný, minimum levných produktů, které má každá hostitelka. Recept není složitý, uvařit ho zvládne každý. K mixování surovin nepotřebujete mixér ani mixér, práci dokonale odvede lžíce, což je v době výpadků proudu jistě důležité.

A hlavně: koláč dopadne stejně chutně jako drahé pečivo.

Recept

Složení

pro přípravu těsta:

  • cukr – 100-150 g,
  • džem bez semínek – 4 polévkové lžíce,
  • slunečnicový olej – 4 polévkové lžíce,
  • mouka – 250 g,
  • sůl podle chuti,
  • jedlá soda – 1 čajová lžička,
  • ocet – 1 polévková lžíce.

Příprava:

  1. 2 čajové sáčky černého čaje zalijte 200 ml vroucí vody, nechte louhovat a vychladnout.
  2. Samostatně nasypeme do mísy 250 g mouky, přidáme půl hrnku, možná ještě trochu cukru (podle toho, jak je marmeláda kyselá nebo sladká). Přidejte jednu lžičku jedlé sody, promíchejte lžící.
  3. Do vychladlého svařáku přidejte ocet, po 4 lžících oleje a džemu, špetku soli. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota.
  4. Tekutou část těsta vlijte do mísy s moukou, promíchejte.
  5. Dno formy vyložte pergamenem, boky vymažte rostlinným olejem. Nalijte do ní těsto, uhlaďte ho.
  6. Koláč pečeme v předehřáté troubě vyhřáté na 180 C 30-40 minut, dokud špejle nevyjde suchá.

V případě potřeby lze připravit fondán.

Ingredience

  • kakao – 1 polévková lžíce lůžko,
  • cukr – 2 polévkové lžíce,
  • voda – 2 polévkové lžíce,
  • máslo – půl lžíce.

Příprava:

  1. Přidejte všechny ingredience na pánev.
  2. Zahřívejte na mírném ohni 1-2 minuty a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
  3. Dort posypte fondánem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč