Foto: z veřejných zdrojů
Řekneme vám, co dělat, aby buchty, chléb, jakékoliv pečivo dlouho nezevšednělo.
Všichni víme, jak lahodné a měkké je čerstvě upečené pečivo. Poté však začnou rychle vadnout. Tomuto procesu však lze zabránit přidáním určitých přísad do těsta při hnětení.
Co přidat do těsta, aby dlouho neulpívalo.
Zkušení kuchaři, aby pečivo vydrželo dlouho čerstvé:
- Používejte pouze pšeničnou mouku nejvyšší kvality – má méně lepku. Před pečením by měla být dobře proseta.
- Mnoho kuchařů přidává minerální vodu; bylo zjištěno, že s touto složkou chlebové výrobky pomaleji kynou.
- Hotové pečivo zůstane déle čerstvé, pokud do těsta přidáte lžíci tekutého medu.
- Palačinky, lívance, koláče a buchty se méně vysuší, pokud do těsta přidáte trochu krupice.
- Buchty, koláče a jakékoli jiné pečivo budou po přidání bramborového nebo kukuřičného škrobu měkké, vzdušné a chutné a zůstanou takové i několik dní.
- Chléb bude dlouho měkký, pokud se smíchá žitná a pšeničná mouka.
Chuť pečiva je ovlivněna také jeho skladováním.
Kontakt se vzduchem urychluje ztrátu měkkosti výrobku, takže pečivo zůstává dlouho čerstvé:
- Zabalte jej do hedvábného papíru. To je nejlepší způsob, jak udržet chléb čerstvý. V polyethylenu nebo potravinové fólii se vlhkost neodpařuje a chléb rychle zplesniví.
- Pečivo skladujte v zásobníku na chléb. V uzavřené nádobě vydrží pečivo a chléb déle čerstvé a chutné díky malým otvorům, které umožňují volnou cirkulaci vzduchu.
- Pečivo lze zmrazit, v této podobě je lze skladovat několik měsíců. Před použitím je můžete ohřát v troubě nebo mikrovlnné troubě.