Tento recept je příkladem toho, jak lze z jednoduchých surovin vytvořit restaurační pokrm přímo ve vaší domácí kuchyni.
Pokud chcete připravit něco lehkého, zdravého a rafinovaného zároveň, vyzkoušejte tento úžasný rybí pokrm s klasickou kombinací zralých rajčat, aromatických kaparů a pečených paprik. Tento recept od šéfkuchaře Toma Waltona je ideální pro rodinnou večeři, romantický večer nebo i lehký nedělní oběd. A co víc – pokrm se připravuje v jednom jídle, což vám ušetří čas i námahu.
Recept
Složení
- Rybí filé s bílým hustým masem (štika, dorado, okoun, čipsa, štikozubec) 500 g
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Olivový olej 3 polévkové lžíce
- Střední cibule 1 ks.
- Česnek 2 stroužky
- Kapary 4 polévkové lžíce
- Cherry rajčata 400g
- Sušené oregano 2 lžičky.
- Černé olivy ½ šálku
- Pečené proužky papriky ½ šálku pečené papriky
- Čerstvé petrželové lístky
- Citron
Příprava
- Rybí filé dobře opláchněte a osušte.
- Obě strany osolte a opepřete, pokapejte polovinou olivového oleje a rukama jemně vetřete.
- Zatímco se bude zelenina vařit, dejte rybu trochu marinovat.
- Ve velké pánvi se silným dnem nebo hluboké grilovací pánvi rozehřejte zbývající olej. Přidejte cibuli, česnek a špetku soli.
- Smažte 3-4 minuty, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní.
- Do pánve přidejte polovinu kaparů, rajčat a oregana. Snižte teplotu na středně nízkou a vařte, dokud rajčata nezměknou (asi 8-10 minut).
- Když rajčata začnou praskat – trochu je rozmačkejte vidličkou, aby vznikla hustá omáčka. Přidejte polovinu oliv a promíchejte.
- Do omáčky opatrně vložte rybí filety, na ně položte proužky pečených paprik. Přikryjte a na mírném ohni vařte dalších 10-12 minut nebo dokud není ryba měkká a lze ji oddělit vidličkou.
- Těsně před podáváním ozdobte zbylými kapary, olivami, čerstvou petrželkou a podávejte s plátky citronu.
Tento recept je příkladem toho, jak lze z jednoduchých surovin vytvořit restaurační pokrm přímo v domácí kuchyni. Zdravé, chutné a elegantní.