Foto: z otevřených zdrojů
Snadno se připravuje, je výživný a velmi osvěžující.
V horkých letních dnech není nic lepšího než lehký a osvěžující pokrm. Kholodnik na kefíru je ideální volbou, protože se snadno připravuje, je výživný a velmi osvěžující. O tom, jak snadné a jednoduché je připravit cholodnik, informuje RBC-Ukrajina.
Cholodnik na kefíru: snadný recept
Složení: 1:
- čerstvý kopr
- mladá cibule
- okurky – 2 ks.
- vařená mladá červená řepa – 2 ks.
- vejce – 3 ks
- zakysaná smetana – 120 g (půl kelímku)
- Kefír – 1 litr
- jakékoliv vařené maso (nepovinné) – 100 g
- sůl, pepř
Příprava
- Nejprve nakrájejte kopr a cibuli nadrobno a polovinu všeho dejte do hrnce.
- Okurky a dvě vejce nakrájejte na malé kostičky, červenou řepu nastrouhejte a vše pošlete do hrnce. Osolíme, opepříme a vše mírně stlačíme, aby okurky pustily šťávu.
- Dále do hrnce přidáme zakysanou smetanu, koření a vše promícháme.
- Poté za stálého míchání postupně přilévejte kefír. Pokud se vám zdá být velmi hustý, můžete ho zředit převařenou studenou vodou. Také můžete v případě potřeby přidat do boršče více vařeného masa, které mu dodá sytost.
- Vršek cholodniku můžete ozdobit vejci a bylinkami.