Foto: z veřejných zdrojů
Podle tohoto jednoduchého receptu je bramborová kaše lehčí a zároveň má lepší strukturu a chuť.
Bramborová kaše se při vaření na másle někdy stává hrudkovitou a suchou, ale existuje mnohem lepší ingredience, díky níž jsou brambory křehčí a zdravější. Prozradila to publikace Express.
Bramborová kaše je někdy příliš hustá a hrudkovitá, pokud není správně uvařená. Běžně se do brambor přidává máslo, aby byly křehčí, ale tím se výrazně zvyšuje množství kalorií a může se zkazit jejich struktura, protože se stanou lepivými nebo žilnatými.
Katie, kuchařka a zakladatelka Wholefood Soulfood Kitchen, se podělila o jednodušší způsob, jak udělat bramborovou kaši lehčí a nadýchanější, aniž by ztratila na chuti. Ukázalo se, že byste do ní měli přidat olivový olej.
Olivový olej dodá bramborové kaši sametovou strukturu a opravdu lahodnou, zemitou chuť.
Ačkoli se to může zdát neobvyklé, olivový olej výrazně zlepšuje strukturu kaše, protože nezatěžuje brambory – pokrm je tak křehčí a vzdušnější.
Hlavním důvodem pro použití olivového oleje je však jeho bohatý obsah zdravých tuků, takže je skvělou volbou pro ty, kteří se věnují zdravé stravě, ale přesto chtějí chutnou bramborovou kaši.
Tento jednoduchý recept usnadňuje přípravu bramborové kaše a zároveň zlepšuje její strukturu a chuť, a co je nejlepší, vyžaduje pouze tři ingredience a minimální úsilí.