Mladé brambory v medovo-sojové omáčce: recept na neobvyklou přílohu

Foto: z otevřených zdrojů

Příprava mladých brambor v medovo-sojové omáčce

Omáčka dodá pokrmu pikantní chuť a vůni. Brambory budou uvnitř měkké a na povrchu budou mít křupavou hnědou kůrku. Podávejte horké jako přílohu nebo jako samostatné jídlo.

Recept

Složení:

  • mladé brambory 500 g
  • sójová omáčka 3 polévkové lžíce.
  • med 3 polévkové lžíce.
  • mladý česnek 3 stroužky
  • rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, prolisovaný česnek, mletý černý pepř, sůl a rozmixujte dohladka.
  2. Brambory důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou.
  3. Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej a brambory na něj v jedné vrstvě naskládejte. Opékejte pod zavřenou pokličkou 15-20 minut, každých 3-5 minut promíchejte.
  4. Přilijte připravenou medovo-sojovou omáčku a za stálého míchání smažte ještě několik minut, dokud omáčka nezhoustne a brambory nezezlátnou.

Tipy:

  • Použijte malé brambory, uvaří se rychleji.
  • V případě potřeby posypte pokrm sezamovými semínky.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | MORAVA POOL | Bazény na klíč