Foto: z otevřených zdrojů
Příprava mladých brambor v medovo-sojové omáčce
Omáčka dodá pokrmu pikantní chuť a vůni. Brambory budou uvnitř měkké a na povrchu budou mít křupavou hnědou kůrku. Podávejte horké jako přílohu nebo jako samostatné jídlo.
Recept
Složení:
- mladé brambory 500 g
- sójová omáčka 3 polévkové lžíce.
- med 3 polévkové lžíce.
- mladý česnek 3 stroužky
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- V misce smíchejte sójovou omáčku, med, prolisovaný česnek, mletý černý pepř, sůl a rozmixujte dohladka.
- Brambory důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej a brambory na něj v jedné vrstvě naskládejte. Opékejte pod zavřenou pokličkou 15-20 minut, každých 3-5 minut promíchejte.
- Přilijte připravenou medovo-sojovou omáčku a za stálého míchání smažte ještě několik minut, dokud omáčka nezhoustne a brambory nezezlátnou.
Tipy:
- Použijte malé brambory, uvaří se rychleji.
- V případě potřeby posypte pokrm sezamovými semínky.